• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
  • https://www.facebook.com/index.php?stype=lo&lh=Ac8dWUoq1V36L4Hy
  • https://twitter.com/
Ö/K Facebook

Ö/K Twitter

Ö/K You Tube
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi4
Bugün Toplam164
Toplam Ziyaret1625460
Hava Durumu
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar46.053546.2380
Euro53.304653.5182
Saat
Takvim
GAZETE
Önce Kültür/Yazarlar
Gazeteler
Türkçe Müzik
Yabancı Müzik
Sinema
TV YAYINLARI
A24 Gayrimenkul

Tarih/Belgesel
İstanbul: Fatih Aldı, Vahdettin Kaybetti, Atatürk Kurtardı  


Bennett'in Mustafa Kemal'e Suikastle Görevlendirdiği İngiliz Ajanı Mustafa Sagir'in 1921'de Ankara'da Yakalanışı


Türk Devrimi'ne Karşı İngiliz Palavralarına Özgün Belge ve Bilgilerle Yanıtlar


II. Abdülhamid Dönemi'nin Bilinmeyenleri - 1. Bölüm


II. Abdülhamid Döneminin Bilinmeyenleri - 2. Bölüm


Harf Devrimi'nin Yerli ve Milli Kökleri, 1. Bölüm


Harf Devrimi'nin Yerli ve Milli Kökler-2


1945'ten Günümüze, Ulus-Devlet'e yönelik Etnik Bölücülüğe Meşruiyet Sağlayan İç ve Dış Odaklar


Küreselci Emperyalizmin Ulus Devlet Düşmanlığı, Etnik bölücülük ve Tek Dünya Devleti Düşleri


"Hilafet İngilizlerin İsteğiyle Kaldırıldı" Yalanını Çürüten Belgeler-1


"Hilafet İngilizlerin İsteğiyle Kaldırıldı" Yalanını Çürüten Belgeler-2


Atatürk'e ve Türk Tarih Tezine Kafatasçı Irkçılık Suçlaması Yapanlara Yanıt


Belgelerle 1925 Şeyh Said İsyanı
Musul Sorunuyla İlgisi | 1924 Ağustos Nasturi Ayaklanması l Şeyh Said İsyanı ve Hilafet |Türk Ordusu İçinde Örgütlenmiş Ayrılıkçı Kürt Kökenli Subaylar ve Gizli Azadi Örgütü | Seyit Abdülkadir ve Suçortaklarının İngiliz Ajan Mr. Templeton Olarak Tanıdıkları İstihbaratçıyla İlişkileri | Bastırılmasında Ordumuzun Yanında Yer Alan Bölge Aşiretlerinin Çabaları | Şeyh Said'in Hilafet Propagandasına Karşı, Adalet Bakanı Seyid Bey'in Onbinlerce Bastırılan Hilafetin Kaldırılması Konulu Kitapçığının İsyan Bölgesinde Dağıtılması | İsyancılardan Biri Bağırıyor: "Yaşasın Kürtlük!" İdamı İzleyen Diyarbakır Halkı Topluca Haykırarak Ona Yanıt Veriyor: "Yaşasın Cumhuriyet!" | Rauf Orbay: "Şeyh Said,.. 1914'te de Devlete Karşı İsyan Etmiş, Rus Konsoloshanesine Sığınmış, 1. Dünya Savaşı Arifesinde Rusya Hesabına Çalıştığı Sabit Olmuş, Müseccel (Sabıkalı) Bir Mahluktu.


Barzani aşiretinin emperyalizm ve siyonizm ile ilişkileri; Atatürk'e ve Türkiye'ye ve Türklüğe Düşmanlığı-1


Barzani aşiretinin emperyalizm ve siyonizm ile ilişkileri; Atatürk'e ve Türkiye'ye ve Türklüğe Düşmanlığı-2


"Ilımlı İslam" ve "Siyasal İslam" projesinin; belgeleriyle tarihsel kökenleri

- Türkiye'nin NATO'ya üyelik başvurusuyla ilgili gizli görüşme tutanakları
- Kimler neden ve nasıl Atatürk İlkeleri'ni hedef aldı?



31 Mart 1909 Asker Ayaklanması


Türkiye'ye yönelik psikolojik savaş yöntemleri



Milli Mücadele'ye Karaçalanlar 7. Bölüm:
Necip Fazıl Kısakürek ve Büyük Doğu dergisinde C.R.Atilhan, Nihal Atsız, Rıza Nur makaleleri.


Milli Mücadele'ye Karaçalanlar 8.Bölüm: 
"N.F.Kısakürek ve C.R.Atilhan'ın M.Kemal'e Suriye Cephesinde İngiliz Ajanlığı ve İhanet İftirası.

Amerikan Kültür Emperyalizmi ve 1949 Fulbright Antlaşması...
-Türk Eğitim Sistemi ABD ve CIA güdümüne nasıl sokuldu?
-İkili antlaşmanın 13.03.1950 tarihinde yapılan Meclis görüşmesinde hangi vekiller evet oyu verdi, hangi vekiller oturuma katılmadı ?
-TBMM'de kabul edilen antlaşmanın gerekçesi neydi ?
-Fulbright burs programında CIA'nın örtülü operasyonlarına ilişkin itiraflar ve belgeler.



Suriye'de yaşananlar BOP'un bir sonucu mu?


Tunceli harekatına yönelik iftiralara yanıtlar


Türkiye'ye yönelik "Dersim İftirasına" yanıtlar


Türkiye,1990 sonrası hangi odaklarca, niçin ve nasıl hedef alındı?


1945-1990 arası ABD-Rusya Soğuk Savaş Dönemi; Küreselci Emperyalizmin SSCB’yi Yıkma Çalışmaları


12 Eylül’den günümüze ABD’nin Türkiye’ye biçtiği yeni rol


"Atatürk'ü Ankara'da 2 tabur işgalci İngiliz askeri selamladı" iddiasına; belgelerle son nokta


"Atatürk'ü Ankara'da İngiliz askeri selamladı" iddiasına yanıt


Cumhuriyetin yerli ve milli kökleri-Laiklik


Vahdettin'in kaleminden Milli Mücadele'ye, Atatürk'e ve Türklüğe iftiralar


Milli Mücadele'ye Karaçalanlar: Rıza Nur


Rıza Nur; Nihal Atsız; Kadir Mısıroğlu İlişkileri

Milli Mücadele'ye Karaçalanlar, 11. Bölüm
Batı Cephesi Komutanı İsmet İnönü'ye yönelik iftiralar, kimlerce ne zaman başlatılmış; nasıl yayılmıştır



Kazım Karabekir'den Fevzi Çakmak ve Atatürk'e iftiralar


Kazım Karabekir'in Suçlamalarına Atatürk'ün Verdiği Yanıtlar


Karabekir - Atatürk Düellosu - 1933 - Özgün belgelerle


Karabekir - Atatürk Düellosu-2


Karabekir - Atatürk Düellosu-3


Kazım Karabekir'in Atatürk'ün ölümünden sonra yönlettiği suçlamalar ve yanıtları


Karabekir'den Atatürk ve Yakın Çevresine Müslüman Türkleri Hristiyanlaştırma suçlaması


K.Karabekir'in Atatürk'e: Türkiye'yi Bolşevik yapacaktı, Amerikan Mandası yapacaktı, Halife olacaktı vs. iftiraları ve Birincil Kaynaklardan Özgün Belgelerle Çürütücü Yanıtlar.


Atatürk'e yönelik "İngiliz ajanı" iftirasına belgelerle yanıtlar


Vahdettin neden kaçtı ? Çoğunu ilk kez göreceğiniz belgelerle...


Vahideddin'in ABD, İngiltere, Fransa devlet başkanlarına gönderdiği mektuplarda, bildirilerinde ve anılarında Türklüğe yönelttiği iftiralar ve "Vahideddin dünyanın en dürüst adamıydı, hazinesini götürmeyip millete bıraktı" yalanını çürüten gerçekler

1-TBMM Gizli Oturum Tutanaklarında Vahideddin.
2- G. Jeaschke'nin "Kurtuluş Savaşı ile İlgili İngiliz Belgeleri" ve "Türk Kurtuluş Savaşı Kronolojisi"ndeki yalan, yanlış vs. uydurmalarıyla Vahideddin'in kaçışına ilişkin gerçeğe aykırı iddialar



Rıza Nur ve K.Karabekir'in, Atatürk'e karşı söylem ve eylem birliği


27 Mayıs 1960 Askeri Müdahalesi - Amerika


19 Mayıs

"Üçler Misakı" nedir?
Milli mücadele tarihimizde nasıl bir yere sahiptir?
Kimler tarafından imzalanmıştır?
Kimler tarafından; ne zaman ve nasıl çarpıtılmıştır?



Üçler Misakı - Milli Mücadele Kararı - Fevzi Paşa, Cevat Paşa, Mustafa Kemal Paşa
19 Mayıs Devlet Operasyonu , "Erenköy Konseyi" uydurmaları ve karartılan "üçler misakı" gerçeği...



Osmanlı Devleti l. Dünya Savaşı'na niçin ve nasıl girdi?


l. Dünya Savaşı'nda, gizli anlaşmalar ışığında; İttihat-Terakkiı, Atatürk ve Almanya arasındaki ilişkiler, çelişkiler, çatışmalar


Müttefik sanılan Alman İmparatorluğu'nun Osmanlı İmparatorluğu'nu sömürgeleştirme ve parçalama planları


Atatürk'ün "Türk Tarih Tezi"
Mezopotamya, Anadolu ve Avrupa'da varolmuş Türk medeniyetleri



30 Ağustos Zaferi


Lozan Antlaşması'na yönelik iftiralara, çoğunu ilk kez göreceğiniz, özgün belge ve bilgilerle yanıtlar



İngiliz meclisi Lozan'ı onaylamak için niçin yaklaşık 1 yıl bekledi?



Dr. Ramazan Kurtoğlu: Yeni dünya düzeni kurulurken son seferde en son fethedilecek ülkenin adı Edom’dur. Edom, Kabala’ya göre Anadolu’dur.



Banu AVAR: 100 Yıllık Strateji : İKİNCİ İSRAİL/KÜRDİSTAN! | "HÜDAPAR ve DEM'in KEMALİZM Kavgası!"

Cengiz Özakıncı - Levent Yıldız ile Tarihin Bilinmeyen Yüzü
288 ÖĞRENCENİN KONULARI VE YOUTUBE KISA YOLU İÇİN FOTOĞFRAFI TIKLAYINIZ:




İbrahim ORTAŞ
ibrahimortas@oncekultur.com
Aşılı Karpuzların Kabak Tadı, Terminatör Tohumlar: Gıda Güvencemiz Tehlikede mi?
14/06/2026

Karpuzun Kabak Tadı

Yazın en çok sevilen meyvelerinden olan karpuz, pazarlarda yüksek fiyatıyla sezonu açtı. Karpuz üretiminin büyük bölümü Adana’da yapılmaktadır. Karpuz sezonu açılmış olmasına rağmen sonuçtan memnun olan pek yok; tüketiciler aldıkları karpuzlarda eski tadı bulamadıklarını belirtiyorlar. Şahsen ben de pazardan aldığım karpuzlarda o eski lezzeti alamadım.

T24 yazarlarından Gürkan Akgüneş Bey geçen hafta beni arayarak, karpuzun tadının kaçması konusunda bir makale kaleme aldığını belirtti. Sayın Akgüneş’in yazısı, "Karpuzun tadı neden kaçtı?  https://t24.com.tr/yazarlar/gurkan-akgunes/karpuzun-tadi-neden-kacti-kabak-asisi-tuketiciyi-karpuzdan-uzaklastiriyor-mu,55669?_t=1781436135301#goog_rewarded T24 sitesinde Sayın Akgüneş’in köşesinde yayınlandı. Kabak aşısı tüketiciyi karpuzdan uzaklaştırıyor mu?" başlığıyla yayınlandı. Kendisi, geçmişte bu konuda benzer bir yazı yazdığım için yeniden görüşümü öğrenmek istedi. Konuyu doğrudan çalışmadığımı belirterek, sahada ıslah ve aşı üzerine çalışan arkadaşlara danışmalarını önerdim. Bu yazıda ise konuya ilişkin ekoloji ilkeleri eksenli şahsi görüşlerimi paylaşmak isterim.

Aynı Familyadaki Bitkiler Birbiri Üzerine Aşılanabilmektedir

Karpuz ve benzeri bitkilerde aşılama tekniği ile yeni aromalı ürünlerin elde edilmesi uzun zamandır bilinen bir konudur. İnsan beslenmesinde gıdanın doyuruculuğunun ötesinde, üründen alınan ilk rayiha ve aroma duygusu aranan en önemli özelliktir. Bu durum, üretim ve tüketim talebinin niteliğini doğrudan etkiler. Tüketiciler olarak karpuzun kabak tadı vermesinden uzun zamandır şikâyetçiyiz. Karpuzun kabak tadı vermesi, kendi doğal kök sistemi yerine başka bir bitkinin kökü üzerinde yetiştirilmesinden kaynaklanmaktadır. Peki, bu süreç nasıl işliyor?

Geniş alanlarda pazara yönelik ekim yapan üreticiler, bölgeye uyum sağlamış karpuz çeşitlerini hastalıklardan korumak için değişik kültürel önlemlere başvurmaktadır. İşin özü; üretici hastalıkla baş etmek için bilimin sunduğu teknik olanakları kullanmakta ve doku uyuşumu olan bitkileri birbiriyle aşılamaktadır. İlk bakışta "Karpuz karpuzdur, kabak kabaktır" denilebilir. Ancak her iki bitki aynı familyadan gelse bile tatları tamamen farklı olduğundan, aşılama sonrası üst bitkinin aroması beklenen lezzeti sunmamaktadır.

Karpuz üretiminde aşılama yapılmasının temel nedeni, topraklarda yıllar içinde gelişen Fusarium gibi mantari hastalıklar sonucu bitkilerin tarlada toptan kuruması ve sistemin çökmesidir. Toprak hastalıkları, karpuzun çekirdekten (kendi köküyle) yetişmesini zorlaştırmaktadır. Kabak bitkisi ise bu hastalıklara karşı son derece dayanıklı ve güçlüdür; üstelik daha erkenci üretime izin vererek verimi artırır. Bu bağlamda kabak kökü bir taşıyıcı görevi üstlenerek, bitkinin olumsuz ekolojik koşullara karşı direncini artırmaktadır.

Bitkilerin Besin Elementi İçerikleri Farklı Olduğu İçin Tatları da Farklılaşmaktadır

Kabak kökü toprağa daha dayanıklı olduğu için daha fazla verim sağlayabilir. Ancak alt kök tarafından ksilem (iletim boruları) vasıtasıyla üstteki karpuza taşınan besin akışı, karpuza asıl tadını veren element dengesine sahip değildir. Topraktan besinleri alan kabak kökleri, kendi genetik gereksinimlerine uygun bir element dengesi kurar. Oysa karpuz bitkisinin ihtiyaç duyduğu besin elementi oranları tamamen farklıdır. Doğal olarak her iki bitkinin kök sistemi birebir aynı değildir.

Bilimsel olarak, bitkilerin topraktan aldığı 60 kadar besin elementinin dokularda oluşturduğu metabolitler farklılık gösterir. Bitkilerin topraktan aldığı elementlerin oranları birbirinden tamamen farklı olduğu gibi, aynı bitkinin çeşitleri arasında bile değişiklik gösterir. Bitki dokularında oluşan ikincil metabolitlerin farklılaşması; tüm bu tat, aroma ve şeker dengesini belirler. Evet, bitkiler organ nakli misali birbirlerinin aşılarını kabul etmekte ve daha güçlü gelişmektedir; ancak ortaya çıkan tat ve rayiha kesinlikle aynı kalmamaktadır. 

Biyoçeşitliliğin ve Yerel Tohumların Yok Olması Gıda Güvencesi Riski Yaratmaktadır

Geçmişte aranan o eski tatların kaybolması yalnızca karpuza özgü bir durum değildir; domates, kavun, salatalık, çilek gibi diğer birçok ürün için de geçerlidir. Endüstriyel yöntemlerle üretilen, ihtiyacın ötesinde kimyasal gübre, ilaç ve yoğun sulamaya maruz kalan, genetiğiyle oynanan ürünlerde geçmişin lezzetlerini bulmak artık neredeyse imkânsızdır.

Şahsi görüşüme göre, bitkilerin doğal çeşitliliğinin kendi bölgelerine olan adaptasyonunu önemsememiz gerekir. En büyük endişem, yerel biyoçeşitliliğin ve yerel çeşitlerin tamamen kaybolmasıdır. Biyoçeşitliliğin yeryüzünde zayıflaması, koordineli olarak birçok ekolojik sorunu beraberinde getirecektir. Son yıllarda, yalnızca bir defa ürün veren kısır (terminatör) tohumların kullanımının yaygınlaşması, yerel türlerin ekim şansını ortadan kaldırmaktadır. Bu durum çiftçileri, küresel tohum tekellerine (büyük biyoteknoloji şirketlerine) tamamen bağımlı hale getirmektedir. Özellikle az gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerdeki küçük ölçekli çiftçiler için bu süreç, sürdürülemez düzeyde ciddi mali yükler yaratmaktadır.

Yüzyıllardır yerel iklim ve toprak koşullarına uyum sağlayarak adaptasyon kapasitesi kazanmış bitki türleri, biyoteknoloji teknikleriyle kısırlaştırılarak tek yıllık hale getirilmekte ve üretici sürekli şirketten tohum almaya zorlanmaktadır. Evrimsel süreçte ortama adapte olmuş yerel tohumların kullanımını, tarımsal biyoçeşitliliğin en büyük sigortası olarak görüyorum. Terminatör tohumlarının yaygınlaşması, bu yerel türlerin terk edilmesine ve zamanla yok olmasına yol açacaktır. Tek bir tipe (monokültüre) bağımlı olmak, gelecekte ortaya çıkabilecek olası küresel iklim değişiklikleri, yeni hastalıklar veya kuraklık durumunda gıda arzının tamamen çökme riskini artıracak, gıda güvencesini tehlikeye atacaktır.

Çözüm olarak, geleneksel tohumların korunması ve ekolojik tarım tekniklerinin benimsenmesi, uzun vadeli risklere karşı en büyük güvencemiz olacaktır. Bu bağlamda, kırsalda küçük ölçekli geçimlik bahçecilik ve yerel tarım yaklaşımları desteklenmelidir. Kırsalda küçük ölçekli geçimlik çiftçilik/bahçece tarımı ve ev ekonomisi sitemleriyle yerel çeşitlerin tohumlarının korunmasını sağlayarak, ileriye yönelik yerelin sunduğu sağlıklı gıdaya ve gerçek lezzetlere daha kolay ulaşılmış olacaktır.

14 Haziran 2026, Adana



94 kez okundu. Yazarlar

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın

Yazarın diğer yazıları

Dünyada Yaşanan Savaş Sorunlarının Anlaşılmasında Tüfek Mikrop ve Çelik Kitabının Önemi - 06/02/2026
Dünyada Yaşanan Savaş Sorunlarının Anlaşılmasında ve Tarım Tarihi Bilincinin Gelişmesinde Tüfek Mikrop ve Çelik Kitabının Önemi
Deprem Değil, Yozlaşma ve Çürümüşlük Öldürür - 06/02/2026
Deprem Değil, Yozlaşma ve Çürümüşlük Öldürür: 6 Şubat Depremi
Tarımsal Öğretimin 180. Yılında, Tarım-Toprakta Yaşanan Yapısal Sorunlar Sürdürülebilir Yaşamı - 15/01/2026
Tarımsal Öğretimin 180. Yılında, Tarım-Toprakta Yaşanan Yapısal Sorunlar Sürdürülebilir Yaşamı ve Gıda Güvencesini Tehdit Etmektedir
“Sağlıklı Kentler İçin Sağlıklı Topraklar” ve Kentlerin Yeniden Yaşanılır Duruma Getirilmesi - 14/12/2025
5 Aralık Dünya Toprak Günü Ekseninde “Sağlıklı Kentler İçin Sağlıklı Topraklar” ve Kentlerin Yeniden Yaşanılır Duruma Getirilmesi
Maddi Zenginlik Değil, Duygusal İç Zenginlik Arayışı - 01/12/2025
Ancak özde insanın gelişmesi, özünü yoklaması ve belirli bir eşiği geçerek kendi geçekleşmesi sürecini toplum olarak yakalayamadık. İnsan bugün birbirine bile isteye tabiri caiz ise “kazık” atıyor.
5. Uluslararası Tarım ve Gıda Etiği Kongresi Üzerine İzlenimler - 30/10/2025
Ulaşım ve iletişim teknolojileri çağından artan ithal gıdalar, petrole dayalı üretim ilişkileri sonucu yüksek fiyat farklılıkları, ülkelerin yaşadığı sürekli ekonomik krizlerin gıda ve etik krizlere ile devam etiğini görülmektedir.
Cumhuriyetin Anlaşılması Tarih Bilinciyle Mümkündür - 29/10/2025
Birinci Dünya Savaşı sürecinde imparatorlukların ulus devletlerine dönüştüğü bir dönemde, çağının ilerisinde toplumun kendi iradesini demokratik anlayışla tesis etmesine olanak sağlamıştır.
İklim değişimlerinin Akdeniz Bölgesinde Toprak Yapısı ve Verimliliği Üzerine Etkileri Çalışmaları - 28/10/2025
Sonuç olarak toprak canlı bir ekosistemdir. Canlı ekosistemin diğer canlılar gibi canlığının korunması için beslenmesi, dinlenmesi ve bakıma ihtiyacı bulunmaktadır.
Dünya Gıda Gününde, Gıdaya Erişim Sorunu ve Küresel Yoksulluk Gerçeği - 18/10/2025
Günümüzde artan iklim değişiklikleri, nüfus yoğunluğu ve göçler sonucunda metropollerin varoşlarına yığılan milyarlarca insan, başta sağlıklı su, hijyen ve gıdaya erişim konusunda ciddi sıkıntılar yaşamaktadır.
 Devamı
Site Haritası
Linkler
KİTAP ÖNERİLERİ
Prof.Dr. Cihan Dura, Sömürgeleşen Türkiye


Prof.Dr. Cihan Dura, Ataname


Mustafa Yıldırım, Sivil Örümceğin Ağında
(AB-D Tarafından Yerli İşbirlikçileri ile Kuşatılan Türkiye) 


M.Emin Değer, Oltadaki Balık Türkiye


Ali Tayyar Önder, Türkiye'nin Etnik Yapısı


Barış Pehlivan, Barış Terkoğlu, Sızıntı


Barış Pehlivan, Barış Teroğlu, Metastaz


Alev Coşkun, Tarihi Unutmamak


Prof.Dr.Emre Kongar, 21. Yüzyılda Türkiye


Prof.Dr.Emre Kongar, Yakın Tarihimizle Yüzleşmek


Rıza Zelyut, Osmanlı'da Oğlancılık


Merdan Yanardağ, Türkiye Nasıl Kuşatıldı?


Prof.Dr. Sina Akşin, Yakın Tarihimizi Sorgulamak


Nurten Arslan. Küçük Anılarda Büyük Sırlar, 5 cilt
Biyografik Roman Tarzında Atatürk ve Yakın Tarih


Soner Yalçın, Samizdat


Soner Yalçın, Saklı Seçilmişler


Erol Toy, O'na Katılmak, Dünden Yarına Türkiye Cumhuriyeti


Prof.Dr. Afet İnan, Medeni Bilgiler ve M.Kemal Atatürk'ün El Yazıları


Bernard Lewis, Modern Türkiye'nin Doğuşu


Laik, Demokratik, Hukuk Sevleti Türkiye Cumhuriyeti'ni Ortadan Kaldırmaya Yönelik İç ve Dış İrticai Örgütler


Prof.Dr. İlber Ortaylı, Zaman Kaybolmaz


Prof.Dr. İlber Ortaylı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk


Süleyman Duman, Kütahya-Eskişehir


Anılarla Mayıs 1970 - Ocak 1975 Astsubay ve Eşlerinin Hak ve Adalet Arama Mücadeleleri
Yazar: Abdullah İnaler


Cengiz Özakıncı, İblisin Kıblesi
(Türkiye'nin Üniter ve Laik Yapısını Hedef Alan AB-D
Bunun için neler yaptı?
Belgeleriyle Tarihe Tanıklık Edeceksiniz)


Cengiz Özakıncı, Türkiye'nin Siyasi intiharı Yeni - Osmanlı Tuzağı
(Bugün Olanları, Yarın Olabilecekleri, Tarihi Benzerlikleri, Belgeleri ile Anlatmakta Olan Bir Eser)


Cengiz Özakıncı, Kalemin Namusu, Türk Savun Kendini


Ali Tayyar Önder, Türkiye'nin Etnik Yapısı


Ali Tayyar Önder - Türkiye'nin Etnik Yapısı ve Açılım


Cengiz Özakıncı - İblisin Kıblesi Kitabına Ait Program


Prof.Dr. Necati Demir ile Türk Tarihi Üzerine 19 Mayıs Programı-1


Prof.Dr. Necati Demir ile Türk Tarihi Üzerine 19 Mayıs Programı-2


Cengiz Özakıncı:Türkiye Cumhuriyeti'nin Yerli ve Milli Kökleri


Cengiz Özakıncı:1989 Sonrası Türkiye’de Küreselci Emperyalist Operasyonlar.
Dersim iftiraları-Kanal İstanbul, Monrö Bağlantısı-Atatürk ve Laikli İlkesine Yönelik Psikolojik Harekat Nasıl ve Neden Başladı

Cengiz Özakıncı: ABD’de Ulusal Demokratik Cumhuriyet’in Temelleri
Amerika'da okullarda öğrencilere okutulan Ulusal Ant
- Atatürk'ün Eğitim Sistemi


Amerikan Ulusal Andı

"Pledge of Allegiance - Brody Middle School"



Türkiye'de "Öğrenci Andı" Pkk ile Açılım Döneminde Kaldırıldı.13.10.2013
Prof.Dr. Erol Manisalı: Amerika'nın yürüttüğü karşı devrim


GENÇLİĞE HİTABE
Analiz

AKP-BDP çatısı altında Türkiye Cumhuriyeti’ni dönüştürmeye çalışanlar, 18 yıl önce (1993-1994) Kürt-İslam çizgisindeki Yeni Zemin’de örgütlenmiş... 3.6.2011-Yeniçağ 
https://www.yenicaggazetesi.com.tr/-51438h.htm
Yeni Zemin Dergisi Konu Başlıkları:
https://web.archive.org/web/20191104182813/http://katalog.idp.org.tr/dergiler/610/yeni-zemin



Yıl 1993; Sayın Recep Tayyip Erdoğan (Refah Partisi İstanbul İl Başkanı, MKYK Üyesi) Sayın Bülent Arınç (Refah Partisi MKYK Üyesi) ve Sayın Mehmet Metiner (Yeni Zemin Dergisi Genel Yayın Yönetmeni).


Yıl 1993; Sayın R.Tayyip Erdoğan, Bülent Arınç ve Mehmet Metiner birlikte bir açık oturumda


Türkiye'nin siyasi yapısının islami yönde değiştirilmesini temel hedef edinmiş Yeni Zemin Dergi Yazarları, TSK yapısının değiştirilmesini de misyon edinmiş.

Aynı zamanda eyalet, hilafet gibi söylemlere sahip Em.Tuğg. Adnan Tanrıverdi 15 Temmuz 2016 sonrası TSK'da yaptırdığı değişiklikleri sıralıyor:


İçişleri Eski Bakanı Sadettin Tantan'ın HÜDA PAR ve Hizbullah Tespitleri